++381 65 33 23 959 info@letsgo.rs

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
Polazak 06.02. 2019.
Kompletan program :
680 €
organizacioni troškovi, svi transferi i smeštaji po programu
17 dana
+
Avio prevoz
Beograd-Colombo-Beograd 560 €
cene avio karti su podložne promeni
Kupovinom avio karte obezbeđujete svoje mesto u grupi
total
1240 €
Opis

LetsGo!  Vas vodi u najzeleniju zemlju na svetu. Zemlja po svemu posebna i specifična, zemlja kao ni jedna druga. Mešavina prirodnih lepota i predivne kulture.  Atmosfera prepuna pozitivne energije koja zrači na svakom koraku. Teško je u jednom dahu sagledati sve ono što čeka da bude otkriveno, viđeno, probano, doživljeno, istraženo… na ovom egzotičnom ostrvu. Da li ste spremni za šetnju beskrajno dugim peščanim plažama ili nepreglednim plantažama čaja?  Možda ste za kupanje ispod vodopada ili plivanje sa delfinima?  Sve ono sa čime se budemo sretali će Vam ostati u sećanju celoga života ! Tropska vegetacija, male seoske zajednice, romantična ribarska sela, guste šume sa skrivenim vodopadima, visoki planinski vrhovi, ruine drevnih gradova, ostaci kolonijalne arhitekture, tvrđave, budistički hramovi i druga istorijska mesta. Očaraće vas način života na ostrvu i stvoriti vam osećaj putovanja kroz vreme. Zapravo, na trenutak pomislite da je vreme stalo sredinom 20. veka, a da su u celokupnom društvo očuvane sve one vrednosti koje je odnelo moderno doba. Istraživanje na pravi LetsGo! način uključuje nezaboravnu vožnju čuvenom železnicom kroz predivne pejzaže, zavirićemo u okna rudnika dragog kamenja, prošetati fabrikom čaja koja neprekidno radi duže od 100 godina koristeći mašine iz tog vremena.

To nije sve jer Šri Lanka vrši „invaziju“ na sva naša čula. Ovde ćemo pronaći najkvalitetnije retke začine,cimet, anis, vanilu, mirisna eterična ulja ali i predivnu lokalnu kuhinju. Na našem putovanju neće izostati ni dodir divljine jer dok budemo šetali šumskim stazama upijaćemo mirise tropskog bilja i uživati u vratolomijama  nestašnih majmuna ili cvrkutu egzotičnih ptica. Za prave ljubitelje prirode imamo poseban užitak jer ćemo obići NP Yala koji je prirodno stanište mnogim životinjskim vrstama. Ovde se mogu videti azijski slonovi koji žive slobodno u prirodi, veliki broj jelenske divljači, divljih svinja, leoparda, krokodila, velikog broja ptica, itd… Pravi safari doživljaj u nesvakidašnjem ambijentu koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Za kraj smo ostavili nestvarno lepu obalu okupanu talasima Indijskog okeana. Visoke palme koje se nadvijaju nad peščanim plažama, zelene lagune, koralni grebeni, romantični zalasci sunca… hedonistički raj.  U mnogobrojnim barovima na plaži možete da uživate u tropskim koktelima ili sveže ceđenim sokovima od papaje, manga, ananasa…  tu je i cuveno Ginger beer, a ljubitelji ribe i morskih plodova će moći da uživaju u ovim specijalitetima po veoma pristupačnim cenama.

Šri Lanka svojom lepotom i raznolikošću izaziva divljenje. Ovo je zemlja koja vekovima privlači putnike. Marko Polo je nazvao najlepšim ostrvom na svetu, a  onda je vremenom dobijala niz epiteta kojima putnici i danas izražavaju svoje divljenje i opčinjenost ovom zemljom. Za neke je ona „suza Indije“ , za druge „biser Indijskog okeana“, za svakog putnika destinacija koja se ne sme propustiti.  LetsGo! tim je osmislio putovanje koje je  odlična kombinacija avanture i opuštanja i pravi je izbor za svakoga ko želi da svoj odmor provede aktivno. „Naoštrite“ svoja čula i priključite se našoj veseloj družini na ovom putovanju.

LetsGo! Priključi se – Oseti magiju putovanja !

Imate pitanja?

Pišite nam ili nas pozovite. Biće nam drago da pomognemo.

info@letsgo.rs

+381 65 33 23 959

Polazak sa

Aerodrom “Nikola Tesla”, Beograd

Vreme polaska

06.02. 2019. godine, 2 sata pre leta

U cenu programa je uključeno

 • Avio prevoz: Beograd – Colombo – Beograd
 • 1 noćenje sa doručkom u Negombo
 • 2 noćenja sa doručkom u Giritale
 • 2 noćenja sa doručkom u Kandy
 • 1 noćenje sa doručkom u Nuwara Eliya
 • 1 noćenje sa doručkom u Ella
 • 1 noćenje sa doručkom na obali Tissa jezera
 • 3 noćenja sa doručkom Mirissa ili Thangola
 • 3 noćenja sa doručkom Bentota
 • prevoz na svim relacijama u toku putovanja
 • prevoz vozom na relaciji Nany Oya – Ella
 • vođenje i organizacija putovanja po programu

U cenu programa nije uključeno

 • Vize
 • Hrana
 • fakultativni izleti i ulaznice, napojnice
 • transfer do momenta sastanka sa grupom i nakon rastanka od grupe

Informativni troškovi

 • Viza 40 US$
 • Ulaznice :
 • Sigiriya - 30 US$
 • Polonnaruwa - 25 US$
 • Anuradhapura - 25 US$
 • Mihintale – 10US$
 • Dambulla cave - 10 US$
 • Pinnawala - 18 US$
 • Botanička bašta, razni hramovi, muzeji 5 - 8 US$
 • Safari NP Yala – 30US$
Plan i program

Dan 1Polazak iz Beograda

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” u dogovoreno vreme. Podela putne dokumentacije, prebrojavanje, upoznavanje, i Lets Go! avantura može da počne. Let na relaciji Beograd – Colombo sa jednim presedanjem.

Dan 2Negombo

U ranim jutarnjim časovima slećemo na internacionalni aerodrom Bandaranaike. Nakon carinskih formalnosti upoznajemo se sa predstavnicima našeg partnera “Lets Go Lanka”. Oni će do kraja putovanja biti sa nama i otkriti nam sve čari ove, po svemu izuzetne zemlje. Transfer do grada Negombo. Smeštamo se u hotel i pred nama je dan predviđen za odmor od dugog puta, privikavanje na vremensku i temperaturnu razliku. Uživamo na plaži, otkrivamo lokalne specijalitete, ispijamo sveže ceđene sokove i pripremamo se za dane pune uzbuđenja koji su pred nama.

Dan 3Dambulla

Buđenje, doručak, pakovanje i krećemo Let’s Go! Naredni dani su rezervisani za obilazak tzv. “Kulturnog trougla”. Videćemo sve najvrednije, najvažnije, najimpresivnije, a vezano za burnu istoriju i kulturu ove zemlje. Naša prva stanica je Dambulla. Budističko svetilište Zlatni hram i kompleks pećinskih hramova. Smatra se da su to najstariji budistički hramovi u Aziji, potiču iz I veka pre nove ere. Sledi dolazak u Giritale i smeštaj u hotel. Posle kraćeg odmora odlazimo u drevnu Sigiriya-u. Fascinantan lokalitet sa ostacima drevnog grada – bazeni, vrtovi, palate, hramovi i u centru impozantna tvrđava – palata napravljena na ogromnoj steni, koja se uzdiže 200 metara. Pogled sa ove stene, lepota prirode koja nas okružuje, kao i posebna energija ovog mesta oduzimaju dah. Ostajemo da sačekamo impresivan zalazak sunca na ovom mestu.

Dan 4Anuradhapura

Ovaj dan je rezervisan za najseverniji ugao “Kulturnog trougla”. Naš cilj je Anuradhapura, jedna od drevnih prestonica Šri Lanke, poznata po svojim dobro očuvanim ruševinama drevne civilizacije. Smatra se i jedinm od najstarijih stalno naseljenih gradova na svetu. Od strane UNESCO-a proglašen za svetsku kulturnu baštinu. U Anuradhapuri se nalazi i Jaya Sri Maha Bodhi –najstarije stablo na svetu, posađeno ljudskom rukom, davne 288. godine p.n.e. Proširujemo naše vidike i upijamo pozitivnu energiju, koja se oseća na svakom koraku. Nezaobilazna je poseta i planinskom vrhu Mihintale nakon čega se vraćamo u naš smeštaj u Giretale.

Dan 5Polonnaruwa

Ustajemo rano, pakujemo se i posle doručka napuštamo hotel i nastavljamo našu avanturu. Ostala je poslednja tačka Kulturnog trougla – Polonnaruwa. Još jedan dobro očuvan drevni grad, neverovatne građevine, bazeni, ribnjaci, prelepi parkovi… Tek kada vidimo ovaj lokalitet možemo da sklopimo celu sliku ovog segmenta Šri Lanke i da razumemo zašto su Šrilančani toliko ponosani na kulturno nasleđe svoje zemlje. Mi nastavljamo dalje. Upućujemo se južno u grad Kandy. Putujemo kroz neverovatno živopisne predele i zaustavljamo se uvek kada naiđemo na nešto vredno pažnje. U popodnevnim satima stižemo u Kandy, smeštamo se u hotel. Slobodno vreme, obilazimo grad, šetamo oko prelepog jezera u centru grada i dan završavamo odlaskom na atraktivnu predstavu koja se daje u okviru kompleksa “Hrama svetog budinog zuba”

Dan 6Pinnawala

Još jedan uzbudljiv dan je pred nama. Nakon doručka šetamo gradom, obilazimo gradske trgove i pijace. Kupujemo jeftino egzotično voće i isprobavamo ukusnu uličnu hranu. Velika ponuda zanimljivog nakita, začina, suvenira… U ovom gradu, nezaobilazna je poseta “Kraljevskoj botaničkoj bašti”, jednom od najvrednijih botaničkih vrtova planete. U ovom danu ostaje dovoljno vremena da se ode i do sirotište za slonove Pinnawala. Nesvakidašnje iskustvo, naučićemo puno o ovim plemenitim životinjama, a imaćemo i prilike da se igramo sa njima na kupanju u reci Oya ili da hranimo bebe slonove. Ostatak dana provodimo opuštajući se u Kandy-u.

Dan 7Nuwara Eliya

Let’s Go! avantura se nastavlja. Nakon doručka napuštamo Kandy i krećemo na jug. Na putu ka gradiću Nuwara Eliya, zaustavljamo se na nekoliko fantastičnih mesta. Pravimo čarobne fotografije i tek sada smo svesni zašto se za Šri Lanku kaže da je najzelenija zemlja na svetu. Posećujemo prelepe Ramboda i Garadi Ella vodopade, iobilazimo plantaže čaja koje su zaštitni znak Šri Lanke. U večernjim satima možemo obići okolinu Nuwara Eliya-e (Ambewala farm, Lover’s leap, Victoria park). Slobodno vreme i noćenje u Nuwara Eliya-i.

Dan 8Ella

Nastavljamo naše putovanje nakon doručka. Imamo vremena da još malo prošetamo gradom nakon čega će nam naši partneri iz “Let’s Go Lanka” otkriti još neke tajne u okolini Nuwara Eliya-e i pokazati nam skrivene lepote koje se ne nalaze na uobičajenim turističkim stazama. U nastavku dana sledi pravo vanvremensko iskustvo. U Nanu Oya se ukrcavamo u voz i putujemo kroz najneverovatnije predele. Oko nas se smenjuju bajkoviti pejzaži – planine, reke, vodopadi, i plantaže čaja. Neprocenjiv doživljaj i nešto što se ne zaboravlja. Kasno popodne stižemo u autentični gradić Ella. Smeštamo se u hotel – slobodno vreme – noćenje.

Dan 9Little Adam’s peak

Dan pred nama je zamišljen kao relaksirajući, nakon doručka se pakujemo i krećemo u istraživanje okoline. Ukoliko postoji raspoloženje za malo trekinga popećemo se na Little Adam’s peak. Nakon toga krećemo ka jugu, zaustavljamo se da obiđemo još dva neverovatna vodopada Ella Gap i Ravana. Imamo dovoljno vremena, pa se zaustavljamo u malim mestima na koja nailazimo, družimo se sa lokalcima, spoznajemo njihove navike i običaje. Posećujemo fabriku čaja i uzgajališta začina. U kasnim podnevnim satima stižemo na obalu fascinantnog Tissa jezera. Smeštamo se u hotel. Slobodno vreme – noćenje.

Dan 10Yala

Budimo se pre izlaska sunca kako bi na vreme stigli u Nacionalni park Yala. Ovaj nacionalni park, poznat još i pod imenom Ruhunu, je najposećenija safari destinacija u zemlji i drugi po veličini nacionalni park. Uskačemo u džipove i spremni smo za nova iznenađenja. NP Yala važi za najbolje mesto na svetu za posmatranje leoparda u prirodnom staništu. Ovde ćemo pored neverovatne prirode moći da vidimo još puno divljih životinja i ptica. Krda divljih slonova, mnogobrojnu jelensku divljač, krokodile, divlje svinje, majmune, ogromne monitor guštere, paunove, orlove… Nakon obilaska nacionalnog parka pakujemo se i nastavljamo naše putovanje. Krajem dana stižemo do najlepšeg dela šrilančanske obale, plaže Mirissa. Smeštamo se, i sada pravi odmor može da počne.

Dan 11 - 12Mirissa

Mirissa važi za najlepšu plažu Šri Lanke. Očekuju nas dani u kojima ćemo se potpuno posvetiti odmoru i relaksaciji. Nepregledno duge peščane plaže, zvuci talasa, miris mora… Opuštamo se uz muziku koja dopire iz okolnih barova, egzotični kokteli, tropsko voće, morski specijaliteti. Sve to na dohvat ruke i po vrlo pristupačnim cenama. Za one koji žele još malo akcije organizujemo vožnju katamaranom, idemo u susret delfinima i kitovima koji su uvek nadomak obale, posećujemo koralne sprudove, plivamo u kristalno cistoj vodi…

Dan 13 - 15Bentota

Menjamo smeštaj kako bi obišli što veći deo južne i jugozapadne obale. Narednih dana smo smešteni u prelepom gradiću Bentota. Dani rezervisani za kupanje i uživanje. Obilazimo male puste egzotične plaže, družimo se sa lokalcima, idemo na pecanje ili ronjenje. Fakultativno organizujemo posetu i obilazak grada Galle, nekadašnje holandske kolonije, danas turističkog bisera južne obale. Grad odlikuje holandska arhitektura sa puno prodavnica, galerija, restorana, što čini ovo mesto veoma primamljivim i prijatnim. Mogućnost posete i rudnika čuvenog mesečevog kamena, fabrike eteričnih ulja ili nekog od centara za masažu i meditaciju. Prepuštamo se suncu, okeanu i dobrom raspoloženju.

Dan 16Colombo

Posle doručka imamo vremena za još jednu šetnju plažom. Napuštamo naš hotel u Bentoti i upućujemo se ka Colombo-u. Ukoliko dozvoli vreme pre našeg leta obilazimo grad: Gangarama hram, Independent Square, Parlament, luku… Na kraju se rastajemo sa našim prijateljima iz “Let’sGo Lanka” tima i ukrcavamo se na let za Beograd.

Dan 17Povratak u Beograd

Stižemo u Beograd i završavamo još jedno Let’s Go! putovanje. Rastajemo se sa željom da se uskoro sretnemo na nekoj novoj avanturi. Prepuni optimizma i pozitivne energije se vraćamo svakodnevnim obavezama.

Mapa
Galerija
Napomene
Opšte napomene:
 • Organizator putovanja je „Udruženje ljubitelja putovanja Let’s Go” (u daljem tekstu: Let’s Go )
 • Svi putnici na Let’s Go putovanjima su članovi udruženja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu.
 • Organizator putovanja je neprofitabilna organizacija.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne procenjuje ispravnost putnih i drugih isprava.
 • Organizator putovanja ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja sa Opštim uslovima putovanja Let’s Go -a.
 • Putnik je dužan da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca grupe u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika lokalnih operatera ili pratioca grupe na putovanju.
 • Let’s Go određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, putnik sam kupuje karte uz pomoć Let’s Go tima , u slučaju odustajanja od putovanja za povraćaj novca važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i Let’s Go ne može da utiče na okolnosti koje su van dometa udruženja.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama.
 • Let’s Go ne snosi odgovornost za štetu nastalu usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane lokalnih operatera, podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Let’s Go zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, Let’s Go nema obavezu da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.

 

 Napomene u vezi sa smeštajem:
 • Let’s Go pratilac grupe, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost,  trudimo se da izađemo u susret željama putnika.
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Let’s Go  nije uvek u mogućnosti da putnicima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju. Putnik je prihvatanjem programa putovanja saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.

 

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Let’s Go nije u mogućnosti da utiče na samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete često vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije.

 

Napomene u vezi sa vizama:
 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici koji žele besplatnu pomoć Let’s Go  tima oko pribavljanja viza dužni su da dokumenta za viziranje dostave u dogovorenom roku, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Let’s Go ne garantuje dobijanje vize i ne utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize Let’s Go ne snosi odgovornost.